Kinderfeestjes

Ons bedrijf organiseert, al sinds 2005, het hele jaar door kinderfeesten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Alle activiteiten vinden plaats op en rond onze boerderij in Vlaardingen. De boerderij is gelegen in een prachtig recreatiegebied met een landelijke uitstraling. 

Het totale programma duurt zo’n 3  klokuur & heeft een maximale groepsgrootte van 10 kinderen. Het feestje wordt volledig begeleid, u hoeft zelf dus niets te doen!

Vaste start van het feestje: 

- Ontvangst met limonade in de hooiberg
- Kadootjes uitpakken in de hooiberg
————————————————————————————————————————————
Keuzeprogramma met begeleiding: (kies de 2 leukste!)

Boerderij 043Ponyrijden en Verzorgen: Op onze boerderij hebben we 2 pony’s. Een grote Haflinger en een lieve kleine Shetlander. De dochter van de boerin neem jullie mee de stal in. Eerst geven we de pony’s wat lekkers te eten en daarna gaan we de kleine pony borstelen en haar hoeven uitkrabben. Als laatste maken we allemaal een ritje op haar rug over het erf van de boerderij.

331022100227-thumb1

Vuurtje stoken en marsmellows roosteren: De dochter van de boerin weet precies hoe je een mooi klein vuurtje krijgt. Na een korte uitleg gaan we op pad rondom de boerderij, op zoek naar goede takjes en ander materiaal voor een fikkie. Als het vuurtje lekker brand, dan roosteren we wat marsmellows. Smullen maar!

slootjescheppen9Slootje scheppen: (Beschikbaar van 15 mei tot 15 september) Gewapend met een schepnet & een grote glazen pot gaan jullie kijken wat er allemaal in de sloot te vangen is. (Neem s.v.p. een extra setje kleren mee voor ieder kind).

 

speurtocht Speurtocht: Rondom de boerderij is een speurtocht uitgezet. Onderweg vind je bordjes met vragen en opdrachten. Los deze zo goed mogelijk op & vindt de schatkist gevuld met lekkers!

 

kruiwagenrace

Boerenspelen: Bij de spellen is snelheid, tact en precisie van groot belang. Degene die het er het beste vanaf brengt, zal de winnaar worden van het boerenspelen toernooi!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInsectenhotel maken: Wandelend over de boerderij gaan we op zoek naar de materialen die we nodig hebben om ons eigen insectenhotel te maken. Takjes, bladeren, een klein beetje hooi en stro en de spullen die de boerin al heeft klaar gelegd voor jullie op de knutseltafel kunnen jullie gebruiken om je eigen mooie insectenhotel te bouwen!

Kledingadvies voor alle feestjes: oude kleding die vies mag worden en tegen een stootje kan.

————————————————————————————————————————————
Vast onderdeel – Pannenkoekendiner:

Na al die activiteiten hebben jullie vast flinke honger gekregen! De boerin heeft de pannenkoekbakplaten al klaargezet & de tafel gedekt. Let goed op bij de uitleg van de boerin, want jullie gaan straks zelf je eigen pannenkoekjes bakken. Op de lange tafel staat van alles om je pannenkoekjes mee te versieren. Eet smakelijk :)

Kijk voor het laatste nieuws & evenementen op onze Facebook. Hoeve Avondrust Facebook